duminică, 13 ianuarie 2008

Bombite de carne picante

Ingrediente:
300 gr carne macinata3 felii de paine (se foloseste doar miezul)500 ml iaurt1 ou intreg1 ceapa mica(sau 1 fir de ceapa verde)fainauleio crenguta prospata de rozmarin(eu am folosit uscata)Ptr. sos avem nevoie de :1 lingura ketchup20 gr. fistic50-100 gr branza telemea sau branza de burduf (prefer telemeaua)1 portocala2 catei de usturoi pisatiboia iute sau ardei macinatisi un pic de patrunjel verde tocat400 ml iaurt
Preparare:
Preparare bombite :Miezul de paine se amesteca cu 100 ml iaurt, carnea macinata,oul intreg,ceapa tocata marunt si crenguta de rozmarin (2 prafuri de rozmarin uscat si tocat). Se sareaza , pipereaza compozitia dupa gust, se formeaza bilute , se dau prin faina si se coc in ulei.Restul de iaurt (400 ml), il impartim in 2 . In prima parte pune ketchupul,coaja de portocala razuita si fisticul, maruntit sau macinat. In a doua parte de iaurt punem usturoiul pisat, branza telemea razuita, patrunjelul verde si ardei macinat sau boia iute. Eu am facut a doua varianta de sos ptr. ca nu am gasit fistic la ABC.
Mentiuni:
Se pune din fiecare sos pe farfurie si bilutele se servesc cu acestea.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa

Pofta buna!

Niciun comentariu: