miercuri, 16 ianuarie 2008

Ghiveci calugaresc









Ingrediente

6 cartofi taiati cuburi

2 morcovi taiati rondele
2 ardei grasi taiati cuburi

1 vanata taiata cuburi
3 cepe taiate marunt
250 ml. suc de rosii mai gros
100 ml. ulei
150 gr. mazare
150 gr. fasole verde
1 mar taiat
3-4 catei usturoi
sare, piper, foi de dafin, verdeata taiata marunt

Preparare:

Intr-o cratita mare se pune tot uleiul, se adauga ceapa, morcovul, ardeii si se calesc pe foc mic 3-4 min. se pun si cartofii, se mai lasa inca 5 min.

Adaugam restul legumelor ( mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin, sare piper si 500ml. apa calda , amestecam sa se omogenizeze bine toate. Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic 30 min.

Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele...rasucim cratita, in stanga si in dreapta..ca la sarmale.

Luam apoi capacul , adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit), si dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul mic.

Este gata cand sosul a scazut suficient.

Timp Preparare:

nementionat

Complexitate:

redusa

Pofta buna!

Niciun comentariu: