Ingrediente
6 rosii carnoase, 2 cepe, 2 dovlecei (400 gr.), 1 vanata, 1 ardei capia rosu, 2 catei de usturoi, 3 linguri de untdelemn, 1 foaie de dafin, 1 legatura de patrunjel.Preparare
bucati. Se curata cepele, se taie in doua, apoi in inele subtiri. Se spala dovleceii si vanata, li setaie coditele, apoi se taie in bucati (dovleceii sa fie fragezi). Se spala ardeiul, se taie in doua,
se curata de seminte si de nervuri, apoi se taie bucati. Se curata cateii de usturoi si se toaca
marunt. Se pune untdelemnul sa se-nfierbante. Mai intai se calesc vinetele, se adauga apoi
ardeii, dovleceii, ceapa si usturoiul, si se lasa si ele sa se patrunda. Se adauga rosiile si foaia
de dafin. Se pune cratita pe flacara mijlocie si se lasa la fiert 40 de minute. Se sareaza si se
pipereaza mancarea. Se adauga la urma patrunjelul tocat. Ghiveciul se serveste ca felul unu,
alaturi cu paine prajita.
Mentiuni
NespecificateTimp preparare : Nespecificat
Complexitate : medie
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu