miercuri, 16 ianuarie 2008

Sarmale cu scrobi (tarhana) si afumatura









Ptr. scrobi (tarhana,razalai) avem nevoie de :
3 oua
faina cat cuprinde ouale
un praf de sare , facem un aluat tare

Ptr. umplutura avem nevoie de :

1/2 ceasca de ceai de orez
Scrobi
6-7 cepe mijlocii
pasta de ardei (se poate folosi si ardei gras proaspat 3 bucati)
boia
3 liguri mari de untura
sare, piper, delikat
slanina feliute mai grosute
carne, ciolan sau os afumat se pune la fiert impreuna cu sarmalele.

Preparare:

Aluatul tare se da pe razatoarea mare si se pun in tava la cuptor unde se tine pana se usca si capata o culoare maronie.
Ceapa se taie marunt (daca folositi ardei proaspat taiati si ardeii),si se caleste pe untura impreuna cu pasta de ardei (cca 5 linguri mari).

Dupa ce am calit adaugam scrobii, orezul,si codimentam cu sare ,piper si delikat si le amestecam bine . Foile de varza le umplem cu aceast amestec si in mijlocul umpluturii punem si o feliuta de slanina afumata.

In oala in care fierbem sarmalutele punem varza tocata ,peste punem un os afumat sau ciolan afumat , asezam si sarmalele si apoi turnam apa cat sa le acopere si mai punem cam 100 ml ulei(fierbe frunza de varza murata mai bine, nu ramane tare), sare o idee, nu prea multa daca punem afumatura ca e si ea sarata , piper boabe cat luati intre degete, si un pic de maghiran.

Acum le putem pune sa fiarba la foc mic.

Daca folositi varza dulce peste se pune bulion cand o dam la fiert.

Timp Preparare:

nementionat

Complexitate:

redusa

Pofta buna!

Niciun comentariu: