Ingrediente:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  aluatul:
la fiecare 100 gr faina OO - 1 ou
umplutura:
urda amestecata cu parmezan si cu alta brinza mai moale rasa sau strivita cu furculita dupa cum e cazul + ou + nucsoara rasa
   
Preparare:
Diferenta dintre cappelletti si tortellini din cite stiu eu inafara de umplutura ... unde brinza e stapina .. e de forma ... se taie patrate de pasta ca pt tortellini, se pune un motz de umplutura in mijloc si se indoaie pe diagonala formind un triunghi .. pina aici totul e la fel ... acum insa se ridica coltul in sus ca la tortel dar cind se prind cele 2 colturi ascutite nu se invirt pe deget lasind in mijloc o gaura si dind forma de "buric" ci se lipesc prin presare iar forma va fii ca unei palarii din vremea indepartata cind probabil a fost inventat ....
Separat am facut o supa din carne de vita ...
Am fiert cappelletti in supa doar citeva minute pina sau ridicat la suprafata ...  
Mentiuni:
 
Timp Preparare:
nementionatPofta buna!

 
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu