marți, 19 februarie 2008

Fenel gratinat









Ingrediente:


* 2 bucati mari fenel
* unt ( cat doua nuci mai mari)
* 300-350 ml. lapte
* 1 lingura faina
* sare
* parmezan ras (cascaval ,etc)


Preparare:

Se fierbe fenelul in apa cu sare, nu foarte mult ,sa nu fie prea flescait. Intre timp preparam sosul besamel.

Topim untul, punem putina sare si apoi o lingura cu faina, amestecam energic cu telul si imediat adaugam laptele, putin cate putin, amestecand incontinu energic, pana cand am incorporat tot laptele. Lasam pe foc mic sa fiarba ,amestecand din cand in cand.

Cand s-a ingrosat ,dam deoparte, punem sare daca este nevoie. Punem fenelul fiert si taiat intr-o forma care o vom da la cuptor ,deasupra turnam sosul besamel , presaram cu parmezan ras si dam la cuptor circa 15 minute,la sfarsit punem 10 minute sub grill.

Timp Preparare:

nementionat

Complexitate:

redusa

Pofta buna!

Niciun comentariu: